Νέα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
17 Μαρτίου, 2010

Διαβαλκανική διημερίδα για την πολιτική απέναντι στα ναρκωτικά, διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου σε συνεργασία με το International Drug Policy Consortium στις 19 και 20 Μαρτίου 2010, στην Αθήνα. Η διημερίδα με θέμα «Πολιτική για τα Ναρκωτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Προς μια Περιφερειακή Συνεργασία» αρχίζει την Παρασκευή στις 9:00 π.μ. στο ξενοδοχείο FRESH (Σοφοκλέους 26 & Κλεισθένους).

O 7ος ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΝΙ
03 Μαρτίου, 2010

Στη σειρά των Ανοιχτών Διαλόγων για την Πολιτική των Ναρκωτικών, διοργανώθηκε από τις 10-12 Δεκεμβρίου 2009 στο Άμστερνταμ η έβδομη Διεθνής Συνάντηση με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και το Transnational Institute και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας. Ο διάλογος επικεντρώθηκε στο θέμα της επιβολής του νόμου σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αναλογικότητα των ποινών, την ένταξη των εξαρτησιογόνων ουσιών σε διάφορες κατηγορίες και στη συζήτηση επίκαιρων εξελίξεων σε σχέση και με την 53η Σύνοδο της Επιτροπής Ναρκωτικών του ΟΗΕ που θα συγκληθεί από τις 8-12 Μαρτίου 2010 στην Βιέννη. Έκθεση Ημερίδας, 10-12/12/2009 (Μόνο στα Αγγλικά)
 
 

Διαγωνισμός Ιδεών και Προτάσεων για την Ηλεία
24 Νοεμβρίου, 2009

Απονομή των βραβείων και παρουσίαση των προτάσεων για την ανασυγκρότηση και βιώσιμη ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 17.00 πραγματοποιείται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22 – 5ος όροφος) εκδήλωση για την απονομή των βραβείων και παρουσίαση των προτάσεων του Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού Ιδεών και Προτάσεων, που προκηρύχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, για την ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας και της περιφέρειας Πελοποννήσου, που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.

Ομιλία Κώστα Λαλιώτη στην Αρχαία Ολυμπία
15 Οκτωβρίου, 2009

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και κυβερνητικού κλιμακίου πέντε Υπουργών στην Αρχαία Ολυμπία – όπου εξαγγέλθηκε πιλοτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ηλείας και άλλων πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου – ο Πρόεδρος του ΙΑΠ κ. Κώστας Λαλιώτης περιέγραψε τους στόχους του προγράμματος αυτού και το ρόλο του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στην υλοποίησή του. Κύρια αναφορά του κ. Κώστα Λαλιώτη ήταν η συμβολή του ΙΑΠ στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των περιοχών αυτών με τη διάθεση υποτροφιών καθώς και συγκεκριμένων δράσεων και παρεμβάσεων του ΙΑΠ.
Ομιλία Κ. Λαλιώτη 
Δελτίο Τύπου

12ο Ετήσιο Συμπόσιο Σύμης 2009
26 Ιουνίου, 2009

Το 12ο ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης θα πραγματοποιηθεί εφέτος στη Σκιάθο από τις 12-16 Ιουλίου. Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, διπλωμάτες, επιστήμονες και ακτιβιστές συμμετέχουν στα Συμπόσιά μας ώστε να προωθήσουν προοδευτικές πολιτικές λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις. Η θεματική ενότητα για τη χρονιά αυτή είναι «Πρώτα οι Πολίτες - Προοδευτική Διακυβέρνηση, Πράσινη Οικονομία και Δίκαιη Κοινωνία»

Διεθνής Διάλογος Πολιτικής για τα Ναρκωτικά
25 Μαΐου, 2009

Η έκτη ετήσια συνάντηση του Άτυπου Διαλόγου για την πολιτική αντιμετώπισης των ναρκωτικών (Informal Drug Policy Dialogue/IDPD), διοργανώθηκε στις 22 και 23 Μαΐου 2009 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων. Με τη συνάντηση στο Κολυμπάρι έκλεισε η πρώτη πενταετία  μιας σειράς διεθνών συναντήσεων διαλόγου για τα ναρκωτικά, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου και του Transnational Institute.
Έκθεση Ημερίδας, 22-23/5/2009 (Μόνο στα Αγγλικά.)

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ Ι.Α.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
31 Μαρτίου, 2009

Το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου βράβευσε με χρηματικά ποσά και διπλώματα αριστείας 5 προπτυχιακές φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που διακρίθηκαν με τις εργασίες τους σε θέματα περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2009 με θέμα: «Περιβάλλον: διαπιστώσεις και προοπτικές στο πλαίσιο της αειφορίας».

Το ΙΑΠ στο Συνέδριο Web Science Conference 2009 - Society on-Line
18 Μαρτίου, 2009

Το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου συμμετέχει στο Συνέδριο, με θέμα Society on-Line και συγκεκριμένα στη θεματική συνεδρία "Η Πολιτική στο Web" που διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο "ΩΜΕΓΑ", Τμ. Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. Ομιλητής εκ μέρους του ΙΑΠ  είναι ο κ. Αθανάσιος Πρίφτης , ΜΑ με θέμα "Πέρα από το Μέσο είναι το Μήνυμα: το Διαδίκτυο ως ένας χώρος Διαμόρφωσης Πολιτικής". Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 μεταξύ 16:30-17:45 στην αίθουσα "ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ  2" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος). Για το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο http://www.websci09.org

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
23 Φεβρουαρίου, 2009

Το ΙΔΡΥΜΑ "ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό ιδεών και προτάσεων για την ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, φυσικά και νομικά πρόσωπα, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του διαγωνισμού "Ιδέες και προτάσεις για την Ηλεία και την ευρύτερη  Περιφέρεια της Πελοποννήσου" www.i4i.gr (βλ. κείμενο προκήρυξης)
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
27 Νοεμβρίου, 2008

Δέκα Ελληνικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν απόσυρση της πρότασης για το ειδικό χωροταξικό τουρισμού του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Δελτίο Τύπου
Υπογράψτε τώρα την διαμαρτυρία
Sign now the petition

Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
20 Νοεμβρίου, 2008

Στην καθιερωμένη ετήσια διάλεξη του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού ηγέτη – Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 στις 18:30, ομιλητής ήταν ο Καθηγητής των  Πανεπιστημίων Cape Town και Alabama Dr. Don Ross, με θέμα: «Εθισμός: Νευροοικονομική Προσέγγιση».
Συνέντευξη Ντον Ρος στα ΝΕΑ
Εισήγηση Ανδρέα Παπανδρέου
Εισήγηση Ντον Ρος

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
02 Οκτωβρίου, 2008

Στην ημερίδα με θέμα: «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ο Διεθνής Διάλογος για τα Ναρκωτικά» (29/9/2008) του συνεχιζόμενου  “Άτυπου Διαλόγου για τα Ναρκωτικά” υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, οι ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ναρκωτικών, ενέκριναν το πόρισμα του διεθνούς διαλόγου για τα ναρκωτικά, συμμεριζόμενες τη διακήρυξη και τα ψηφίσματα του Παγκόσμιου Φόρουμ “Μετά το 2008”.
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Ελληνικές ΜΚΟ & Διεθνής Διάλογος για τα Ναρκωτικά
Διακήρυξη-Ψηφίσματα (Μετά το 2008)

Ο Διεθνής Διάλογος για τα Ναρκωτικά
23 Σεπτεμβρίου, 2008

Το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου διοργανώνει τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008 από τις 10:00 π.μ.-14:00 στο κτήριο του Ιδρύματος Πειραιώς 87 στον Κεραμεικό, ημερίδα με θέμα: «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ο Διεθνής Διάλογος για τα Ναρκωτικά». Στόχος της ημερίδας είναι αφενός η ενημέρωση των Ελληνικών ΜΚΟ για τις εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ των ΜΚΟ « Beyond 2008 / Μετά το 2008», το οποίο διοργανώθηκε από τις 7-9 Ιουλίου 2008 στη Βιέννη και αφετέρου να συζητηθεί το κείμενο-εισήγηση «Οι Ελληνικές Μη κυβερνητικές Οργανώσεις και ο Διεθνής Διάλογος για τα Ναρκωτικά».

Ενημέρωση σχετικά:
Νέα 2009
Νέα 2008
Νέα 2007
Νέα 2006
Νέα 2005
Νέα 2004
Νέα 2003
Νέα 2002
Νέα 2001
Νέα 2000
Νέα 1999
Ενημερωτικά Δελτία
Αρχική Σελίδα | Το Ίδρυμα | Επικοινωνία